maandag 28 maart 2016

RetroArch installeren (Windows)

Retrogames spelen zonder RetroArch (= RA) is ondenkbaar. RA is een verzameling van zgn. "cores" die heel veel systemen kunnen emuleren. Het lijstje van de systemen is echt indrukwekkend!



RetroArch is dus terug te vinden onder de motorkap van je retrogames computer. Als je alles in een keurig jasje wil steken, heb je EmulationStation nodig. Dit is een menusysteem waardoor alle er nog mooier gaat uitzien. Meer info vind je op EmulationStation installeren.

Emulationstation is dus het menu waarmee alles wordt bediend. RetroArch is de drijvende kracht onder de motorkap en een verzameling van alle emulators.

Om met RA aan de slag te gaan moet je wel eerst EmulationStation geïnstalleerd hebben.


Het eerste wat je moet weten is als je Windows een 32bit of een 64bit-versie is. Als je twijfelt kun je hier nalezen hoe je dit te weten komt.

Downloaden van RA

Vooraleer je begint te downloaden zorg je best dat het programma 7zip op je PC staat. Dit dient om bestanden uit te pakken.

De beste versie die je kunt downloaden is de meest recente stabiele versie. Hiervoor moet je op deze downloadpagina zijn. Zoek naar de map met het hoogste versienummer waarin ook een windows-map te zien is. Zorg ervoor dat je kijkt in de map met de "stable builds".


Op dit moment is dit dus versie 1.3.2. Download het RetroArch.7z bestand. Plaats het in je Downloads-map en rechtsklik hierop. Kies 7zip > Uitpakken naar “RetroArch 1.3.2”.

We bekomen dus een nieuwe map waarvan we de inhoud (niet de map zélf dus !) volledig gaan selecteren met CTRL + A. We plakken (CTRL + V) vervolgens alles in de map .emulationstation/systems/retroarch. Deze map heb je dus pas ná de installatie van EmulationStation.

Tot zover de installatie van RetroArch. De volgende stap is het instellen van RA. En er zijn héél véél instellingen ;-)

Maar geen paniek, eenmaal je een paar instellingen hebt aangepast ben ook jij klaar om het vat van retrogames open te trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten